Blog

Mihai Huzău propune “Pol de Dreapta” pentru Satu Mare: “Se poate câștiga Primăria”

Fostul consilier local Mihai Huzău lansează ideea formării unui “Pol de Dreapta”, el fiind de părere că o astfel de construcţie poate câştiga Primăria Satu Mare. Mihai Huzău a explicat, pentru PortalSM, că partidele de dreapta au mai mulţi candidaţi la Primăria Satu Mare, electoratul este bulversat, iar un astfel de proiect ar avea şanse să obţină Primăria.

“Deoarece până la alegerile locale nu mai este mult, partidele politice ar trebui să își definească foarte clar obiectivele. Sigur că obiectivul principal al fiecărui partid ar trebui să fie câștigarea Primăriei Satu Mare.

Cred cu tărie că Satu Mare are nevoie de un pol de dreapta unit, de un candidat comun pentru Primăria Satu Mare și o listă comună pentru Consiliul Local. Altfel, având iar patru sau cinci candidați și tot atâtea liste de consilieri ca și în 2016, nu facem decât să bulversăm electoratul și să pierdem cu toții”, a spus Mihai Huzău.

“Dacă toate partidele de dreapta ar avea un candidat comun, ar crește foarte mult șansele”

El este de părere că partidele de dreapta ar trebui să disucte la modul cel mai serios despre crearea acestui pol, care să cuprindă şi o serie de proiecte concrete.

“Obiectivul acestui pol de dreapta trebuie să fie acela de a câștiga alegerile pentru ca astfel să își poată promova propriile proiecte. Este limpede pentru toată lumea că din opoziție nu poți face mare lucru. Acest lucru l-am simțit pe pielea mea în ultimii ani. Opoziția are rolul ei, de a identifica și semnala greșelile partidelor aflate la putere și de a veni cu propuneri la îmbunătățirea proiectelor propuse sau de a le respinge, dacă se poate, pe acelea care le consideră greșite. Este extrem de greu pentru un partid aflat în opoziție sa găsească sprijin pentru implementarea propriilor proiecte.

Concepția unor organizații de a avea neapărat propriul candidat este de cele mai multe ori greșită pentru ca astfel nu face altceva decât să segmenteze electoratul de pe o anumită parte. În cazul de față, la Satu Mare, dacă toate partidele de pe partea dreapta politică ar avea un candidat comun, ar crește foarte mult șansele ca acesta să câștige primăria Satu Mare”, a afirmat Mihai Huzău.

Apel către ALDE, PMP, PNL, USR pentru acest Pol de Dreapta

În opinia sa, din reprezentanţii partidelor ar trebui să lase la o parte ambiţiile personale şi să se concentreze pe soluţii pentru problemele comunităţii.

“Cred că din acest Pol de Dreapta ar trebui să facă parte ALDE, PMP, PNL, USR. Lansez cu această ocazie un apel către toate partidele de dreapta din Satu Mare: să ne așezăm împreună la o masă în vederea realizării unui proiect comun pentru municipiul nostru. Aștept cu interes să văd câți dintre liderii locali au curajul să recunoască necesitatea acestui pol de dreapta și să își asume o alianță. Probabil vom afla răspunsul în perioada următoare.

Cred că astfel ne vom da seama cine își dorește cu adevărat să câștige primăria și cine mimează lupta electorală.

Trebuie să lăsăm orgoliile și ambițiile personale și să ne focusăm pe soluții pentru rezolvarea problemelor comunitătii. Acest lucru poate fi realizat doar dacă partidele de dreapta din Satu Mare dau dovadă de unitate”, a precizat Huzău.

El consideră că acest pol nu este îndreptat împotriva UDMR, şi pot adera toţi cei care îl susţin, indiferent de etnie.

“Proiectele sau ideile mele au un caracter de dreapta și nu fac distinctie între etnii. Sunt pentru toți sătmărenii, indiferent dacă sunt maghiari sau români. Dar dacă la proiectele pe care le susțin subscriu și alte partide, mă bucur, indiferent ca sunt maghiari sau români”, a punctat acesta.

Mihai Huzău susţine că nu are o ambiţie persoanlă de a candida la Primăria Satu Mare şi este pregătit să susţină un alt candidat dacă este mai bine poziţionat.

“Eu nu am o ambiție personală de a candida la primărie, dar am ambiția de a-mi duce proiectele la bun sfârșit. În acest sens, dacă se găsește o variantă în care să ne unim toate forțele de dreapta, sunt pregătit să sprijin un alt candidat dacă este mai bine poziționat. În cazul în care nu se va reuși acest lucru, voi alege varianta cea mai bună pentru a-mi pune în aplicare proiectele”, a spus acesta.

Ce proiecte presupune acest Pol de Dreapta?

“Eu am o serie de proiecte pentru municipiul Satu Mare pe care doresc să le implementez. Aceste proiecte sunt pe direcții care vizează toți sătmărenii în mod general și tineretul în mod  special. Am să amintesc doar câteva dintre ele: antreprenoriat și locuri de muncă, divertisment, educație, sport, digitalizarea serviciilor publice, curățenia orașului, atragerea de fonduri europene

Dar pentru a pune în aplicare aceste proiecte am nevoie și de sprijin în Consiliul Local. Atâta timp cât sunt în opoziție, mă îndoiesc că voi reuși să fac mare lucru.

Din acest motiv, cred că acest Pol de Dreapta ar trebui să lucreze la un proiect strategic comun sau un Master Plan pentru Satu Mare.

Înțeleg într-o oarecare măsură că fiecare partid are agenda proprie dar cred că trebuie făcută una comună în care să primeze interesele cetățenilor pentru direcțiile principale.

O problemă pe care am identificat-o în strategia politică din Satu Mare este lipsa unui astfel de proiect strategic comun la nivel de municipiu sau un Master Plan pentru Satu Mare.

În concepția mea, un Master Plan înseamnă un set de proiecte prioritare pentru municipiul Satu Mare pe care toate formațiunile politice și-l asumă și garantează că îl vor pune în aplicare indiferent care este structura majoritară a administrației locale la acel moment.

Îmi doresc unificarea dreptei tocmai pentru a reuși să câştigam alegerile și pentru a reuși să punem bazele acestui proiect comun pentru Satu Mare”, a mai precizat Huzău.

Sursa: portalsm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright@2020 Mihai Huzau | Toate drepturile rezervate