Blog

Pol de dreapta pentru Satu Mare: Se poate castiga Primaria!

Deoarece pana la alegerile locale nu mai este mult, partidele politice ar trebui sa isi defineasca foarte clar obiectivele, desi bineințeles ca obiectivul principal al fiecarui partid ar trebui sa fie caștigarea Primariei Satu Mare.

Cred cu tarie ca Satu Mare are nevoie de un pol de dreapta unit, de un candidat comun pentru Primaria Satu Mare si o lista comuna pentru Consiliul Local. Altfel, avand iar patru sau cinci candidati si tot atatea liste de consilieri ca in 2016, nu facem decat sa bulversam electoratul si sa pierdem cu totii.

Obiectivul acestui pol de dreapta trebuie sa fie acela de a castiga alegerile pentru ca astfel sa isi poata promova propriile proiecte. Este limpede pentru toata lumea ca din opozitie nu poti face mare lucru. 

Acest lucru l-am simtit pe pielea mea in ultimii ani. Opozitia are rolul ei, de a identifica si semnala greselile partidelor aflate la putere si de a veni cu propuneri la imbunatatirea proiectelor propuse sau de a le respinge, daca se poate, pe acelea care le considera gresite. Este extrem de greu pentru un partid aflat in opozitie sa gaseascs sprijin pentru implementarea propriilor proiecte.

Conceptia unor organizatii de a avea neaparat propriul candidat este de cele mai multe ori gresita pentru ca astfel nu face altceva decat sa segmenteze electoratul de pe o anumita parte. In cazul de fata, la Satu Mare, daca toate partidele de pe partea dreapta politica ar avea un candidat comun, ar creste foarte mult sansele ca acesta sa castige primaria Satu Mare.

Apel catre partidele de dreapta

Lansez cu aceasta ocazie, un apel catre partidele ALDE, PMP, PNL si USR din Satu Mare, pentru a se aseza la aceeasi masa, in vederea realizarii unui proiect comun pentru municipiul nostru. Astept cu interes sa vad cati dintre liderii locali au curajul sa recunoasca necesitatea acestui pol de dreapta si sa isi asume o alianta. 

Cred ca astfel ne vom da seama cine isi dorește cu adevarat sa caștige primaria si cine mimeaza lupta electorala.

Consider ca trebuie sa lasam orgoliile si ambitiile personale si sa ne focusam pe solutii pentru rezolvarea problemelor comunitatii. Acest lucru poate fi realizat doar daca partidele de dreapta din Satu Mare dau dovada de unitate.

Eu am o serie de proiecte pentru municipiul Satu Mare pe care doresc sa le implementez. Aceste proiecte sunt pe directii care vizeaza satmarenii in mod general si tineretul in mod special.

Motivatia de a candida

Nu am o ambitie personala de a candida la primarie, insa am ambitia de a-mi duce proiectele la bun sfarsit. In acest sens, daca se gaseste o varianta in care sa ne unim toate fortele de dreapta, sunt pregatit sa sprijin un alt candidat, daca acesta este mai bine pozitionat. In cazul in care nu se va reusi acest lucru, voi alege varianta cea mai buna pentru a-mi pune in aplicare proiectele.

Masterplan pentru Satu Mare

Inteleg intr-o oarecare masura ca fiecare partid are agenda proprie, dar cred ca trebuie facuta una comuna in care sa primeze interesele cetatenilor pentru directiile principale.

O problema pe care am identificat-o in strategia politica din Satu Mare este lipsa unui proiect strategic comun la nivel de municipiu sau un MasterPlan pentru Satu Mare.

Un MasterPlan inseamna un set de proiecte prioritare pentru municipiul Satu Mare pe care toate formatiunile politice si-l asuma si garanteaza ca il vor pune in aplicare indiferent care este structura majoritara a administratiei locale la acel moment.

Imi doresc unificarea dreptei tocmai pentru a reusi sa caștigam alegerile si pentru a reusi sa punem bazele unui MasterPlan pentru municipiul nostru. 

Care sunt proiectele mele:

Sunt cateva directii pe care m-am propus sa ma axez cu rigurozitate:

  • antreprenoriat

Se vorbeste in permanenta in Satu Mare despre faptul ca dupa absolvirea unei facultați, tinerii prefera sa se stabileasca in alte orașe mai ofertante, cum ar fi Cluj-Napoca sau chiar Oradea. Acest lucru se intampla pentru ca aceste orașe le ofera oportunitati mai bune, atat pentru gasirea unui loc de munca, cat si pentru divertisment.

Avem tineri care s-ar intoarce acasa dupa terminarea studiilor pentru a-si pune bazele unui business, dar trebuie sa gasim modalitati prin care sa stimulam si sa sustinem spiritul antreprenorial. Avem exemple de tineri de succes in oras care au reusit, dar pe propriile forte, fara sprijin din partea autoritatilor locale. 

  • divertisment

Cred ca activitatile de divertisment si petrecerea timpului liber sunt la fel de importante pentru tineri cum sunt educatia sau locurile de munca, deoarece odata ce ne incheiem programul de munca sau orele de studiu, trebuie ca si in Satu Mare sa avem optiuni de recreere.

  • educatie

Da, avem licee de prestigiu in oras, dar inca nu suntem suficient de performanti la nivel de invatamant universitar, motiv pentru care multi tineri aleg sa mearga in Oradea sau la Cluj.

  • sport

Avem sportivi extrem de talentati si ambitiosi dar nu le oferim suficienta sustinere pentru a face performanta, motiv pentru care acestia cauta sprijin in altă parte. De asemenea, nu exista nici un program coerent la nivel de municipalitate pentru a-i stimula pe tineri sa faca sport la nivel de masa. 

  • smart city

Digitalizarea serviciilor publice din cadrul Primariei Satu Mare ar fi un prim pas spre transformarea orasului nostru intr-un Smart City.

  • curatenie

Avem un oras frumos dar nu indeajuns de ingrijit astfel incat sa afirmam ca ordinea si curatenia sunt la ele acasa.

  • fonduri europene

Nu in ultimul rand, imi voi face o prioritate din a atrage fonduri europene pentru dezvoltarea infrastructurii, drumurilor si utilitatilor.

Voi face tot posibilul ca aceste proiecte sa fie parte din MasterPlanul pentru Satu Mare si sper ca impreuna sa reusim sa identificam cele mai bune solutii pentru problemele cu care se confrunta satmarenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright@2020 Mihai Huzau | Toate drepturile rezervate