Blog

Viata dupa Coronavirus

Viata dupa Coronavirus nu va mai fi la fel. Cred ca schimbarile vor veni atat pe categorii de varsta, cat si pe domeniile de activitate sau modul de viata al fiecaruia dintre noi. Unele dintre masurile stricte date de starea de urgenta si aplicate intr-un termen foarte scurt vor deveni accesorii ale vietii de zi cu zi.

Va fi in continuare o distantare fizica intre generații.

Atentia unora va fi dusa la extrem, poate chiar pana la paranoie in anumite cazuri. Persoanele varstnice, fiind cele mai predispuse imbolnavirii, vor fi mult mai precaute si se vor distanta de restul categoriilor sociale.

Tinerii si adultii vor fi si ei mult mai atenti cu cine si cum vor interactiona, punand si mai mare accent pe identificarea modalitatilor alternative de comunicare si interactiune.

Socializarea, de asemenea, se va focusa si mai mult pe mediul online.

Evident ca odata cu aceste schimbari va avea loc si o evolutie tehnologica intru-un termen mult mai scurt al utilizarii platformelor de comunicare online.

Multe dintre sectoarele de activitate vor fi in continuare puternic afectate de masurile care vor trebui aplicate in continuare, pentru a oferi siguranta clientilor si angajatilor. Produsele de dezinfectare, mastile de protectie si manusile vor fi nelipsite in spatiile publice si comerciale, iar munca de acasa va fi o optiune agreata din ce in ce mai mult de catre companii sau de ce nu, chiar de catre anumite institutii ale statului.

Guvernele vor pune un accent mult mai mare pe tehnologie.

Vor adopta modalitati noi de monitorizare a tuturor oamenilor, vor veni cu reguli stricte de convietuire si, bineinteles, penalizari drastice pentru nerespectarea acestora.
Atat pandemia cat si criza economica asociata acesteia sunt probleme mondiale si pot fi solutionate eficient doar prin cooperarea la nivel global.

Va fi cu siguranta o incercare grea pentru noi toti deoarece va trebui sa alegem intre o anumita solidaritate globala si lipsa de unitate. Prima varianta este singura care ne va ajuta sa depasim atat situatia actuala data de Coronavirus cat si viitoare epidemii sau crize cu care ne vom putea confrunta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright@2020 Mihai Huzau | Toate drepturile rezervate