Blog

Despre fake news, manipulare si ignoranta!

Trebuie sa recunosc faptul ca sunt uimit de ceea ce s-a intamplat la noi in tara dupa data de 15 mai. Prea putini au inteles, din pacate, rostul masurilor de distantare sociala si efectele benefice pe care le-au avut regulile impuse de Guvern.

Suntem asaltati zilnic in mediul online de postari de-a dreptul absurde. Adeptii teoriei pamantului plat n-au putut sta in banca lor nici de aceasta data, scornind fel de fel de conspiratii care au panicat inutil persoanele credule sau fara capacitate de discernamant.

Am citit zilele acestea toate prostiile posibile: de la teoria 5G la faptul ca virusul este doar un pretext prin care Bill Gates isi propune sa ne monitorizeze prin cipuri.

De la faptul ca politicienii tin lumea in casa pentru a distruge economia, la scopul secret pentru care paznicii magazinelor iau temperatura tuturor.

Ba mai mult, acestia nu doar ca s-au limitat la a-si posta pe facebook toate ineptiile, ci au vrut sa demonstreze faptul ca nu exista COVID – 19 si toata povestea a fost o intreaga scamatorie.

Exemplele sunt multe, din pacate, iar inconstienta lor ne afecteaza si pe noi. Nici nu s-a terminat bine Starea de Urgenta ca Piata Victoriei era plina de protestatari care cereau libertate, desi sunt convins ca habar n-au cat de grav ne-ar fi costat aceasta libertate de miscare in momentul izbucnirii Pandemiei.

S-au tinut lant si petrecerile, cum s-a intamplat in Parcul Herastrau, unde zeci de tineri au sarbatorit lipsa restricțiilor. Minimul de disciplină a lipsit chiar și acolo unde era necesara deplasarea, astfel ca in Galati dar si in alte orase din tara, oamenii s-au inghesuit pentru a-si plati taxele si pentru a-si face cumparaturi.

Nici macar reprezentantii BOR n-au dat dovada de mai multa responsabilitate, IPS Teodosie Petrescu impartasind zeci de copii cu aceeasi lingurita.

Sunt de parere ca indiferent de cat de mult am crede in Dumnezeu, trebuie sa intelegem ca fara minimele masuri de igiena personala ne expunem mai mult decat am putea crede.

Ce ma deranjeaza? Faptul ca toti inconstientii mentionati anterior nu isi pun doar viata lor in pericol. Adica, inteleg totul pana la un punct. Nu crezi in virus si nu vrei sa ai putina grija, foarte bine. Dar inconstienta si superficialitatea ta ma afecteaza si pe mine. Imi afecteaza familia mea, daca pentru a ta nu iti faci probleme.

Cred ca provocarea adevarata de-abia acum incepe. Daca pana la momentul actual virusul era singura noastra problema, acum trebuie sa ne pazim si de cei care nu dau doi bani pe restrictiile si indicatiile autoritatilor. Sa nu uitam faptul ca inca n-am scapat de Coronavirus si ca nu ne putem comporta in societate ca inainte.

Trebuie, asadar, sa avem grija de propria persoana si de oamenii dragi, pentru ca, din pacate, suntem expusi din cauza ignorantei celor de lângă noi.

Doar fiind uniti si luand atitudine in ceea ce-i privete pe inconstienti vom reusi sa fim o comunitate cat mai putin vulnerabila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright@2020 Mihai Huzau | Toate drepturile rezervate